Васил Икономов

За македонскиот национален деец, видете Васил Апостолов Икономов.

Васил Икокомов бил македонски поет и преведувач.

ЖивотописУреди

Икономов е роден во Скопје на 26 април 1945 година. Починал во Скопје на 7 мај 1991 година. Завршил високо образование. Работел во издавачката куќа „Мисла“ и во Домот на културата „Кочо Рацин“. Член на ДПМ од 1967 година. Автор е на книгите: Жерави в пламен (1967), Мртвите пешачат боси (1969), Над облаци друго сонце грее (1992).[1]

НаводиУреди


  1. Македонски писатели/Macedonian writers, Душтво на писатели на Македонија, 204, стр.