Борјанчо Мицевски

Борјанчо Мицевски (14 август 1971 г., Крива Паланка) — поранешен градоначалник на Општина Крива Паланка од 2017 година до 2021.Негов наследник е Сашко Митовски.[1][1]

Борјанчо Мицевски
Градоначалник на Општина Крива Паланка
На должноста
2017 – 2021
Претходник Арсенчо Алексовдки
Наследник Сашко Митовски
Лични податоци
Роден(а) 14 август 1971
Крива Паланка
Националност Македонец
Партија Сдсм
Установа ПМФ

Животопис

уреди

Основно и средно образование завршил во родниот град Крива Паланка, а ПМФ во Скопје, во 1996 година.[2] По дипломирањето работел на повеќе работни позиции: бил в.д директор на Државниот инспекторат за градежништво и урбанизам, член на Советот на Општина Крива Паланка, и друго. Градоначалник на Општина Крива Паланка станал на локалните избори во 2017 година, како кандидат на СДСМ.

Наводи

уреди