Грб Име Површина (км2) Население (1991) Население (2002)
Бараево 213 20,846 24,641
Чукарица 156 150,257 168,508
Гроцка 289 65,735 75,466
Лазаревац 384 57,848 58,511
Младеновац 339 54,517 52,490
Нов Белград 41 218,633 217,773
Обреновац 411 67,654 70,975
Палилула 451 150,208 155,902
Раковица 31 96,300 99,000
Савски Венец 14 45,961 42,505
Сопот 271 19,977 20,390
Стар Град 7 68,552 55,543
Сурчин 285 Part of Zemun municipality until 2004. 55,000 (est.)
Вождовац 148 156,373 151,768
Врачар 3 67,438 58,386
Земун 153.56 176,158 136,645
Звездара 32 135,694 132,621
TOTAL 3227 1,552,151 1,608,430
Извор: Завод за статистика на Србија[1]

Наводи

уреди
  1. „2005 Municipal indicators of Republic of Serbia“. Statistical Office of the Republic of Serbia. Архивирано од изворникот на 2009-02-12. Посетено на 2007-05-17.

Поврзано

уреди