Баритски јазици

Баритски јазици — група австронезиски јазици кои се зборуваат на Борнео и Мадагаскар. Од оваа група најпознат е малгашкиот јазик, службениот јазик на Мадагаскар. Јазиците своето име го добиле по реката Барито.

Баритски јазици
Географска
распространетост:
Борнео, Мадагаскар
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат следните подгрупи:[1]

НаводиУреди

ПоврзаноУреди