Махакамски јазици

Махакамските јазици се подгрупа на баритските јазици од семејството на австронезиски јазици. Јазиците се зборуваат во јужно Борнео.

Махакамски јазици
Баритскомахакамски јазици
Географска
распространетост:
Борнео, Мадагаскар
Класификација:австронезиски
Гранки:

ПоврзаноУреди