Западнобаритски јазици

Западнобаритските јазици се група јазици од семејството на австронезиски јазици. Јазиците се зборуваат на Борнео и се именувани според реката Барито.

Запандобаритски јазици
Географска
распространетост:
Борнео, Мадагаскар
Класификација:австронезиски
Гранки:

ЈазициУреди

Во оваа група спаѓаат следните јазици:

ПоврзаноУреди