Баптистичка Црква

Баптистичката црква (англиски : Baptist Church) е црква која се наоѓа во Отава, Канада и е во склопот на Баптистичката црква. Црквата била изградена во 1857 година. Во 1916 година црквата била проширена, а во 1928 реновирена.

Баптистичка Црква
Baptist Church
Основни податоци
МестоОтава, Канада