Балдур Бенедикт фон Ширах (Берлин, 9 мај 1907Крев, 8 август 1974), бил нацистички политичар, водач на организацијата Хитлерова младина, гаулајтер на Виена.

Балдур фон Ширах
Роден 9 мај 1907
Берлин, Германија
Починал 8 август 1974
Крев, Германија

Поврзано

уреди