Ајзак Мерит Сингер

Ајзак Мерит Сингер (27 октомври 181123 јули 1875) бил американски иноватор кој во 1851 година ја усовршил првата машина за шиење за широка употреба и ја основал компанијата Сингер.

Ајзак Мерит Сингер
Роден Ајзак Мерит Сингер
27 октомври 1811
Питстаун, Њујорк, САД
Починал 23 јули 1875
Пејнтон, Девоншир, Велика Британија