Аугсбургград во германската сојузна држава Баварија. Тој е седиште на швапскиот административен регион и е сместен на спојот на реките Вертах и Лех. Има 276.193 жители според пописот од 2004 г.

Аугсбург
Грбот на Аугсбург

Познати личности уреди

Галерија со слики уреди