Антигва и Барбуда на Олимписките игри

Антигва и Барбуда првпат настапила на Олимписките игри во 1976 г. и оттогаш учествувала скоро на сите игри освен на Летните олимписки игри во 1980 година кога истите ги бојкотирала. Антигва и Барбуда нема освоено медал на Летните олимписки игри и никогаш не се натпреварувала во Зимските олимписки игри. Олимписката асоцијација на Антигва и Барбуда била формирана во 1966 година, по распадот на Вест-Инди Федерацијата во 1962 година, и призната во 1976 година.

Антигва и Барбуда на Олимписките игри

Знаме на Антигва и Барбуда
МОК-код  ANT
НОК Олимписка асоцијација на Антигва и Барбуда
Олимписка историја
Летни олимпијади
1976 • 1980 • 1984 • 1988 • 1992 • 1996 • 2000 • 2004 • 2008

Освоени медалиУреди

Медали по летни спортовиУреди

Игри Атлетика Злато Сребро Бронза Вкупно Место
  Монтреал 1976 10 0 0 0 0
  Москва 1980 не учествувала
  Лос Анџелес 1984 14 0 0 0 0
  Сеул 1988 15 0 0 0 0
  Барселолна 1992 13 0 0 0 0
  Атланта 1996 13 0 0 0 0
  Сиднеј 2000 3 0 0 0 0
  Атина 2004 5 0 0 0 0
  Пекинг 2008 5 0 0 0 0
  Лондон 2012 4 0 0 0 0
Вкупно 0 0 0 0

УчеснициУреди

Игри Спортист Спорт
1984 Лос Анџелес Лестер Бенџамин Атлетика
1988 Сеул Џоселин Џозеф Атлетика
1992 Барселолна
1996 Атланта Хедер Самјуел Атлетика
2000 Сиднеј Хедер Самјуел Атлетика
2004 Атина Даниел Бејли Атлетика
2008 Пекинг Џејмс Грејман Атлетика
2012 Лондон Даниел Бејли Атлетика