Адолф фон Бајер

Јохан Фридрих Адолф фон Баер (Берлин, 31 октомври 1835 - Старнберг, 20 август 1917) — германски хемичар.

Јохан Фридрих Адолф фон Баер
Adolf von Baeyer (1905).jpg
Роден 31 октомври 1835
Берлин, Германија
Починал 20 август 1917
Старнберг, Германија

Во 1905 година тој ја добил Нобеловата награда за хемија.[1]

ЛитератураУреди

  1. Нобеловци, Детска радост, Скопје 1996, 257.