Џузепе Ди Стефано

Џузепе Ди Стефано (италијански: Giuseppe Di Stefano) (24 јули 1921-3 март 2008 во Катанија) бил еден од најпознатите италијански оперски пејачи со брилијантна кариера, која траела од почетокот на 40-тите до почетокот на 70-тите години на XX век[1][2].

Уредување на Џузепе Ди Стефано (1983).

НаводиУреди