Отвори го главното мени
Југоисток на компас

Југоисток (крат. ЈИ, меѓун. SE од англ. Southeast) е споредна страна на светот што се наоѓа помеѓу југ и исток.[1] Таа е спротивна на северозапад.

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. југоисток - Дигитален речник на македонскиот јазик