Wicked Lester била рокенрол група од Њујорк. Групата била формирана (како „Rainbow“) во 1970, од познатите Џин Симонс на бас и Пол Стенли ритам гитара. Во 1971 година бендот го менува името во „Wicked Lester“. Во 1972 Питер Крис оставил оглас во магазинот Ролинг Стоунс дека бара бенд, каде ќе свири тој на тапани, по што бил повикан во бендот, а потоа на аудиција истата година го избираат Ејс Фрели за нова соло гитара (на аудицијата присуствувал и Еди Ван Хален кој не бил избран), по што во 1973 година Wicked Lester стануваат Kiss.

Wicked Lester
Познат(а) и какоRainbow
ПотеклоЊујорк, САД
Жанровирокенрол, фолк-рок, поп
Период на активност1970–1973
ИздавачиЕпик Рекордс
СоработнициKiss
Поранешни членови
Пол Стенли
Џин Симонс
Тони Зарела
Стефен Коронел
Брук Остранел
Питер Крис
Ејс Фрели
Еон Лејџак
Џо Дивидсон

Членови на бендот уреди

Поранешни членови уреди

  • Џин Симонс – бас гитара, вокал (1970–јануари 1973)
  • Пол Стенли – ритам гитара, вокал (1970–јануари 1973)
  • Брук Острандер – клавијатури, ударни инструменти, флејта (1970–септември 1972)
  • Тони Зарела – тапани, ударни инструменти (1970–септември 1972)
  • Стефен Коронел – соло гитара (1970–февруари 1972)
  • Рон Лиџек – соло гитара (Февруари 1972–септември 1972)
  • Џо Давидсон – тапани, ударни инструменти (1970)
  • Питер Крис – тапани, ударни инструменти, вокал (септември 1972–јануари 1973)
  • Ејс Фрели – соло гитара (декември 1972–јануари 1973)