Tina Turns the Country On!

Tina Turns the Country On! е првиот студиски албум на Тина Тарнер. Издаден во 1974 година, албумот беше снимен додека Тарнер била член на дуото „Ike & Tina Turner“. Албумот се состои од одбработени песни на Крис Кристоферсон, Боб Дилан, Оливиа Невтон-Џон, Џејмс Тајлор и Доли Партон. Албумот е снимен во април 1974.

„Tina Turns the Country On!“
Студиски албум од Тина Тарнер
Издаденавгуст 1974
Снименаприл 1974
Жанррок, фолк рок, поп рок, кантри музика, соул, госпел, Р&Б
Издавачка куќаUnited Artists
ПродуцентТом Такер
Тина Тарнер — Хронологија
Tina Turns the Country On!
(1974)
Acid Queen
(1975)

Песни од албумотУреди

Страна А
Бр. Наслов Траење
1. Bayou Song“   3:22
2. Help Me Make It Through the Night“   2:48
3. Tonight I'll Be Staying Here With You“   2:58
4. If You Love Me (Let Me Know)“   3:00
5. He Belongs to Me“   3:59
Страна Б
Бр. Наслов Траење
1. Don't Talk Now“   2:58
2. Long Long Time“   4:42
3. I'm Movin' On“   2:37
4. There'll Always Be Music“   4:10
5. The Love That Lights Our Way“   3:15