One (транск. уан) или познат по старото име Космофон е вториот мобилен оператор во Македонија, кој започнал со работа во јуни 2003 година. One е дел од групацијата Telekom Slovenija, која е распространета во скоро цела Југоисточна Европа. Покриеноста со сигнал на територија на Македонија изнесува 95%. One има над 500.000 корисници и поседува 2 префикса: 075 и 076. Од октомври 2008 One почнал да нуди услуги од 3Г технологијата (видео повик и брз интернет).

One
Типмобилен и интернет оператор
Oснована2003 година
СедиштеСкопје, Македонија
Дејносттелекомуникација, интернет
Порталwww.one.com.mk

Надворешни врскиУреди