KIDS (превод од англиски - „деца“) е списание на издавачката куќа НАМ, од Скопје. Списанието е на англиски јазик и е наменето на учениците во основните училишта. Излегува 11 години, а изобилува со теми блиски до возраста и знаењето на учениците, кои се наменето за преку забава и игри полесно да го совладуваат англискиот јазик.[1]

KIDS - логото на списанието

Погледнете исто така

уреди

Белешки

уреди
  1. „KIDS списание“. Архивирано од изворникот на 2007-09-29. Посетено на 2006-12-11.