463 Лола

астероид

463 Лолаастероид од главниот појас откриен на 31 октомври 1900 година од страна на Макс Волф во Хајделберг.

Лола
Откривање
ОткривачМакс Волф
Откриено воХајделберг
Откриено31 октомври 1900
Ознаки
ЦМП-ознака463
1900 FS; 1926 TC; 1932 FG; 1959 NR
Орбитални особености
Епоха January 4, 2010
Афел2,927306293856164
Перихел1,870523670228485
Занесеност0,2202626252990391
1357,127691127418
158.1616312796982
Наклон13,54591996847379
36,56041425393136
329,3924425981843
Физички особености
Димензии19,97 km
6,206
0,0829
T
11,82
Орбита на астероидот 463 Лола и неговата положба во Сончевиот Систем

НаводиУреди

Надворешн врскиУреди