23 (број)

природен број

23

дваесет и три
22 23 24
Редно: дваесет и трет
Делители: 1,23
Факторизација: Прост број
Римски: XXIII
Двоично: 10111
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

23 (дваесет и три)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 22 а претходник на бројот 24.