22 (број)

природен број

22

дваесет и два
21 22 23
Редно: дваесет и втор
Делители: 1,2,11,22
Факторизација:
Римски: XXII
Двоично: 10110
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

22 (дваесет и два)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 21 а претходник на бројот 23.