19620 Окленд

астероид

19620 Окленд (англ. 19620 Auckland) или 1999 QG е астероид од главниот појас откриен на 18 август 1999 г. во опсерваторијата Стардом во Окленд, Нов Зеланд.

Окленд
Откривање
Откривачопсерваторија Стардом
Откриено воОкленд
Откриено18 август 1999
Ознаки
ЦМП-ознака19620
Наречена по
Окленд
1999 QG
Орбитални особености
Епоха 14 мај 2008
Афел3,0821130
Перихел2,3062812
Занесеност0,1439820
1615,2601161
240,03166
Наклон14,07178
65,78339
30,50389
Физички особености
13,6

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди