16 октомври (починале)

список на статии на Викимедија
1793  Марија Антоанета — француска кралица, сопруга на Луј XVI.
1992  Владек Шејбал — полски глумец.
2003  Ласло Пап — унгарски боксер.
2007  Тоше Проески — македонска поп-ѕвезда.
2007  Бахрудин Ченгиќ — босански и југословенски режисер.