155 (број)

природен број

155

сто педесет и пет
154 155 156
Редно: сто педесет и петти
Делители:
Факторизација:
Римски: CLV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

155 (сто педесет и пет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број[1] што следи после бројот 154 а претходник на бројот 156.

Наводи

уреди