113 (број)

природен број

113

сто и тринаесет
112 113 114
Редно: сто и тринесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: CXIII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

113 (сто и тринаесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 112 а претходник на бројот 114.