114 (број)

природен број

114

сто и четиринаесет
113 114 115
Редно: сто и четиринаесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: CXIV
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

114 (сто и четиринаесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 113 а претходник на бројот 115.