112 (број)

природен број

112

сто и дванаесет
111 112 113
Редно: сто и дванаесетти
Делители:
Факторизација:
Римски: CXII
Двоично:
Осмеречно:
Шеснаесетеречно:
Природен број   Список на природни броеви

112 (сто и дванаесет)број и име на глифот што го претставува тој број. Тој е природен број што следи после бројот 111 а претходник на бројот 113.