Швајницер Флис

Швајницер Флис е река во Бранденбург, Германија.

Швајницер Флис
Schweinitzer Fließ
Schönewalde-Schweinitzer Fließ 01.jpg
Местоположба
Физички особености
УстиеШварце Елстер кај Швајниц
Должина25 км
Особености на сливот
ТечениеШварце ЕлстерЕлбаСеверно Море
Речен сливЕлба

ПоврзаноУреди