Шаховска олимпијада 2016

42. шаховска олимпијада организирана од ФИДЕ, која содржела натпреварувања во машка[а] и женска конкуренција, како и неколку настани кои биле одржани со цел да се промовира играта се одржала во 2016 во Баку, Азербејџан.

Поштенска марка со мотиви од шаховската олимпијада

Белешки

уреди
  • а Иако обично се нарекува „машка група“, впрочем може да учествуваат и мажи и жени.

Поврзано

уреди