Шаховска олимпијада 2010

39. шаховска олимпијада организирана од ФИДЕ, која содржи натпреварувања во машка[а] и женска конкуренција, како и неколку настани кои се одржаа со цел да се промовира играта се одржа од 19 септември до 4 октомври 2010 во Ханти-Мансијск, Русија[1].

Поврзано уреди

Белешки уреди

  • а Иако обично се нарекува „машка група“, впрочем може да учествуваат и мажи и жени.

Наводи уреди