Шаховска олимпијада 2006

37. шаховска олимпијада организирана од ФИДЕ, која содржеше натпреварувања во машка[1] и женска конкуренција, како и неколку настани кои беа одржани со цел да се промовира играта се одржа од 20 мај до 6 јуни 2006 во Торино, Италија.

НаводиУреди

  1. Although commonly referred to as the men's division, this section is open to both male and female players.

ПоврзаноУреди

I неофицијална шаховска Олимпијада (Париз 1924)
II неофицијална шаховска Олимпијада (Будимпешта 1926)
III неофицијална шаховска Олимпијада (Минхен 1936)