Чума (болест)

Чума[1], морија[2] или панукла[3] - вид тешка заразна болест.

ПричиниУреди

СимптомиУреди

Чумата низ историјатаУреди

Чумата како тема во уметноста и во популарната култураУреди

НаводиУреди

  1. „чума“Дигитален речник на македонскиот јазик
  2. „морија“Дигитален речник на македонскиот јазик
  3. „панукла“Дигитален речник на македонскиот јазик
  4. Македонски народни балади, Просветно дело, Редакција „Детска радост“, Скопје, 2004, стр. 23-25.
  5. „Izabrana bibliografija Jaroslava Sajferta“ во: Jaroslav Sajfert, Stub kuge. Beograd: Mali vrt, 2014, стр. 93-94.
  6. DD Synthesis, SJF Records, 1996.