Четири пердуви

Четири пердуви (англиски: The Four Feathers) – филм од 2002 година, во режија на Шехар Капур. Главните улоги ги толкуваат Хит Леџер, Вес Бентли и Кејт Хадсон.[1]

СодржинаУреди

Филмот претставува приказна за дезертерството на еден британски офицер, сместена кон крајот на 19 век во Африка. По своето бегство, тој добива четири бели пердуви од неговите пријатели и од свршеницата, како симбол на неговиот предавнички чин.[2]

НаводиУреди

  1. „Четири пердуви“, Антена, број 952, 23.9.2016, стр. 16.
  2. „Четири пердуви“, Антена, број 952, 23.9.2016, стр. 16.