Црква „Успение на Пресвета Богородица“ - Владиевци

црква во селото Владиевци

„Успение на Пресвета Богородица““ — православен храм кој се наоѓа во Владиевци, Општина Василево.

Успение на Пресвета Богородица
македонска православна црква
Епархија Струмичка
Местоположба

Карта

Место Владиевци
Општина Василево
Држава Македонија
Општи податоци
Покровител Пресвета Богородица
Изградба 1930 (стара)
2005 (нова)
Завршено 2010
Архитектонски опис

Надворешни врски уреди