Црква „Св. Никола“ - Катланово

црква во Катланово

'Свети Николамакедонски православен храм кој се наоѓа во селото Катланово, близу Скопје. Храмот се наоѓа во самиот центар на Катланово, помеѓу двете коловзни ленти на автопатот Скопје - Велес. До него е и главната автобуска станица во селото. Доминира со својата големина и убаво уредена градина.

Свети Никола

Црквата „Свети Никола“ во селото Катланово

македонска православна црква
Епархија Скопска
Местоположба

Карта

Место Катланово
Општина Петровец
Држава Македонија
Општи податоци
Покровител Свети Никола
Архитектонски опис