Црква Свети Марко (Белград)

Поврзано: Свети Марко (појаснување)

Црквата Свети Марко (српски: Црква светог Марка / Crkva Svetog Marka) е црква која се наоѓа во Белград, Србија и е во склопот на Српската православна црква. Била изградена во периодот од 1931 до 1940 година, во непосредна близина на старата црква која датира од 1835 година. Координати: 44°48′36″ N; 20°28′07″ E / 44.8101° N; 20.4685° E / 44.8101; 20.4685{{#coordinates:}}: не може да има повеќе од една главна ознака по страница

Црква Свети Марко
Crkva Svetog Marka
Crkva Svetog Marka u Beogradu.jpg
Основни податоци
МестоБелград, Србија
КоординатиКоординати: 44°48′36″ N; 20°28′07″ E / 44.8101° N; 20.4685° E / 44.8101; 20.4685
ПрипадностСрпската православна црква