Црква Свети Архангел Михаил (Белград)

Саборната црква Св. Архангел Михаил (српски: Саборна Црква Св. Архангела Михаила / Saborna Crkva Sv. Arhangela Mihaila) е црква која се наоѓа во Белград, Србија и е во склопот на Српската православна црква. Црквата била изградена во периодот помеѓу 1837 до 1840 година по наредба на принцот Милош Обреновиќ.

Саборна црква Св. Архангел Михаил
Saborna Crkva Sv. Arhangela Mihaila
Основни податоци
МестоБелград, Србија
Припадностхристијанство
Архитектонски опис
Архитектонски типцрква