Феникс (издавачка куќа)

Феникс е македонска издавачка куќа.

Историја, организација и менаџмент уреди

Основач и директор на „Феникс“ е Христо Петрески.[1] Седиштето на издавачката куќа се наоѓа во Скопје, на ул. „Костурски херои“ бр. 35.[2]

Каталог на изданија уреди

Библиотека „Врвови“ уреди

Други изданија уреди


Наводи уреди

  1. Волтер, Кандид. Скопје: Феникс (без дата).
  2. Селма Лагерлеф, Прекрасното патување на Нилс Холгерсон. Скопје: Феникс, 2014, стр. 4.