Фарук Нафиз Озак (роден на 19 април 1946 во Трабзон) — турски политичар и државен министер на земјата.

Фарук Нафиз Озак
Faruk Nafız Özak
Државен министер
На должноста
29 август 2007 – во служба
Лични податоци
Роден(а) 19 април 1946
Трабзон, Турција
Партија Партија на правдата и развојот
Вероисповед ислам