ФК Новаци е македонски фудбалски клуб од село Новаци, од истоимената Општина Новаци. Клубот е учесник во Третата фудбалска лига - Југозапад.

ФК Новаци е оформен 1956 година, и долги година има настапувано во Втората фудбалска лига. Клупски бои се жолто сината.