ФК Дојранско Езеро

ФК Дојранско Езеро е македонски фудбалски клуб од Нов Дојран. Клубот моментално игра во Третата македонска фудбалска лига - Исток.

Клубот е основан во 1978 год. Најголем успех е играњето во Втора македонска фудбалска лига.