Усора (босански, српски, хрватски: Usora) е рурална општина во Босна и Херцеговина со мнозинство босански Хрвати.

Административно е дел од Зеничко-добојскиот кантон во Федерацијата на Босна и Херцеговина.

Надворешни врскиУреди