Теочак (босански, српски, хрватски: Teočak) е општина во североисточниот дел на Босна и Херцеговина. Центар на општината е Теочак.

Теочак се наоѓа северно од Калесија и североисточно од Тузла. Административно е дел од Тузланскиот кантон во Федерацијата на Босна и Херцеговина.

Џамија и остатоци од средновековна тврдина во Теочак

Наводи уреди

Надворешни врски уреди