Татјана Тисченко

Татјана Тисченко (родена 1 јануари 1975) — руска спринт-кануистка која што се натпреваруваше во доцните 1990-ти. Таа освои три медали на ИКФ Светски Кану Спринт Шампионати и тоа еден сребрен медал (K-4 200 m: 1999) и два бронзени медали (K-2 200 m: 1995, K-4 200 m: 1998).

Медали
Кану сприн жени

ИКФ Светски Кану Спринт Шампионати

Сребро 1999 Милан
K-4 200 m
Бронза 1995 Дисбург
K-2 200 m
Бронза 1998 Шегед
K-4 200 m

Тисченко исто така заврши на седмото место на ЛОИ 1996 во Атланта.

НаводиУреди