Таса Илиевска

Таса Илиевска ( 1926 - Битола, 25 април 2012) — учесник во НОБ и носител на партизанска споменица од 1941 година.

Таса Илиевска
Роден 1926
Починал 25 април 2012
Битола,  Македонија
Занимање учесник во НОБ

ЖивотописУреди

Илиевска била родена во 1921 година. Воднаш по почетокот на Втората светска војна, Илиевска се приклучила на партизанското движење, со што по завршетокот на војната е наградена со партизанска споменица од 1941 година. Починала на 25 април 2012 година по кратко боледување. Почивана на партизанските гробишта во Битола.[1]

НаводиУреди