Тамара Арсова

македонска новинарка

Тамара Арсовa (9 април 1933 во Крагуевац) — македонска новинарка, публицистка и преведувачка.[1]

Тамара Арсова
Родена 9 април 1933
Крагуевац, Кралство Југославија
Занимање новинарка

ЖивотописУреди

Новинар, публицист, превод. Од 1961 до 1990 година работи во Македонското радио. Била уредник на „радиоучилиште“ и на редакцијата зашто изложени емисии: „Деновиве пред години“, „Радионуниверзитет“, „Светлини на минатото“, „Видеци“ и други. Авторот е на книгата за издавање книги која не е книга.

НаводиУреди

  1. Ристовски, Блаже, ed. (2009). "Арсов". Македонска енциклопедија. , книга I (А-Љ). Скопје: МАНУ. стр. стр. 86.