Список на универзитети во Истанбул

список на статии на Викимедија


Ова е список на универзитети и колеџи во градот Истанбул, Турција.

Универзитет Богазичи
Истанбулски универзитет

Државни универзитети уреди

Приватни универзитети уреди

Останати списоци уреди