Список на државни водачи во 1996 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 1996 година.

ЕвропаУреди

АзијаУреди

АфрикаУреди

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

Австралија и ОкеанијаУреди