Разлика помеѓу преработките на „Македонски литературен кружок“

поврзување кон правилната страница
с (→‎top: Правописна исправка, replaced: Првата Светска војна → Првата светска војна)
(поврзување кон правилната страница)
 
# [[Никола Вапцаров]] (''[[Татковина (дело)|Татковина]]'', ''[[Реферат (дело)|Реферат]]'', ''[[Земја (дело)|Земја]]'', ''[[Мајка (дело)|Мајка]]'', ''[[Крали Марко (дело)|Крали Марко]]'')
# [[Антон Великов|Антон Попов]] (''[[Струмица (дело)|Струмица]]'', ''[[Родна куќа]]'', ''[[По бурата]]'', ''[[Песна за Струма]]'', репортажата ''[[Градот што умира-Мелник]]'')
# [[Коле Неделковски]] (''[[На кинисување]]'', ''[[Ропство]]'', ''[[Тишина]]'', ''[[Стоан на Ордановци]]'', ''[[Скитник]]'')
# [[Коста Рацин]] (''[[Ленка]]'', ''[[Печал]]'', ''[[Елегии]]'' 3 и 4, ''[[На Струга дуќан да имам]]'' 7)