Википедија:Уредувач

(Пренасочено од Википедија:Уредник)

Уредувач на Википедија е член на корисничката група која ги има следниве можности:

  • Автоматско означување на ревизии како проверени (autoreview)
  • Означување на ревизии како проверени (review)
  • Преглед на списокот на неоценети статии (unreviewedpages)
  • Преглед на одбележаните патролирања на скорешните промени (patrolmarks)
  • Уредување на делумно заштитени страници (autoconfirmed)

Автоматски создадениот список на сите корисници со правото „уредувач“ на овој проект е овде.